Încă de când eram copil am fost pasionat de IT, descoperind primul calculator în ‘94. Am început să lucrez la 16 ani tot de drag, urmând ca la 18 ani să pornesc prima mea companie – IT Genetics.

Am urmat cursurile Universității București, Facultatea de Matematică – Informatică, specializare Informatică. Ulterior am absolvit și un master în Inginerie Software la aceeași facultate.

In 2014 am fost ales de către Business Magazin ca fiind unul dintre cei Top 100 Tineri Manageri ai anului pentru activitatea companiei IT Genetics. Mulțumesc pentru asta și acum, a fost un eveniment care mi-a dat și mai multă încredere să cresc.

Am 15 ani de antreprenoriat, de experiență în dezvoltarea mai multor business-uri, timp în care am adunat aptitudini pentru inovare, creativitate și gândire strategică.

Am o poftă interioară nestăvilită de dezvoltare și de a cunoaște oameni și locuri noi. Sper să nu dispară niciodată. Cred că progresul este una dintre nevoile umane esențiale.

Sunt pasionat de tot ce înseamnă tehnologie, fie că e AI, cybersecurity, logtech, infrastructură, martech, fintech, roboți și cam tot ce conține “tech”.

O dorință personală este să contribui la România de mâine, să ajut la dezvoltarea de business-uri care exportă și care ridică țara noastră. Cred că trebuie să contribuim la creșterea procentului de supraviețuire a firmelor nou înființate precum și la mărirea duratei de viata a companiilor românești, transformându-le în “infinite companies”.

Din 2017 am început să investesc pe bursele de valori și din 2019 investesc în start-up-uri de tehnologie și internet, acolo unde descopăr idei inteligente și profitabile. De asemenea îmi face plăcere să mentorez sau să fac parte din boarduri de advisory acolo unde există chimie și nevoie.

Misiunea mea este să ajut oamenii din jurul meu să își dea seama de potențialul lor și de talentele unice pe care le au și pe care le pot folosi pentru a se dezvolta și poate, schimba lumea.

Vreau să inspir oamenii din jurul meu să adauge multă pasiune în ceea ce fac, să se ocupe de pregătirea și educația în afaceri pentru a dobândi succes și împlinire, să renunțe la o gândire limitativă și sa urmărească obiectivele proprii pe care și le stabilesc până ajung excepționali!

Liviu SIma Top Manageri 2014

 

Exista oameni de succes datorita companiilor in care lucreaza.

Si exista companii de succes datorita oamenilor care lucreaza in ele!