De ce angajez cei mai buni oameni?

A players hire A+ players.

Asa zic americanii… si sunt de acord cu ei.
Pentru ca cei mai buni oameni iti aduc cele mai bune lucruri!

Un om mediocru nu iti poate aduce decat rezultate la fel de mediocre si nu iti doresti asta atunci cand vrei sa ajungi in top sau esti deja acolo si vrei sa te mentii.

Hai sa ne gandim: de ce un client alege business-ul tau, de ce te alege ca furnizor, ca partener? Pentru ca esti bun in ceea ce faci, nu?
Mai bun ca el, cel mai bun in piata respectiva sau unicul din piata care ofera acel produs sau serviciu. Pentru ca esti specializat si angajatii tai sunt specialisti in domeniul respectiv.

Ca sa fii bun ca si companie trebuie sa ai oameni buni si din asta tragi concluzia ca iti doresti un specialist pentru fiecare lucru pe care il ai de facut. Pentru ca vrei ca lucrurile sa mearga unse, sa nu ai probleme, sa nu stai pe loc, sa progresezi repede, vrei ca oamenii sa se descurce fara tine, sa stie ce au de facut, de unde pornesc, de ce au nevoie pe drum si care le este tinta.

Pentru fiecare meserie, pentru fiecare post sau specializare exista un standard de performanta, un prag peste care o data ce ai trecut esti performer.

Eu imi doresc cei mai buni oameni pe toate posturile pe care le avem incepand cu femeia de curatenie si pana la directorul de vanzari. Cui ii place sa gaseasca un tacam murdar in sertar sau firimituri de paine pe jos dupa ce tocmai s-a facut curat?

Nu trebuie sa va inchipuiti ca daca angajezi cei mai buni oameni, trebuie sa gasesti numai seniori cu experienta mai mare de 10 ani pe ce iti doresti sa faca in companie. Poti la fel de bine sa ai un post de jurist junior si in cazul asta sa cauti cel mai bun junior pe care il poti gasi. Important este sa fie foarte bun pe ceea ce face, sa ai ce invata de la el, sa ridice nivelul companiei in sectorul din care face parte.

O vorba mai des intalnita pe la noi este ca mereu sa cauti ca atunci cand intri intr-o camera sa fii cel mai prost, adica sa te duci in medii din care ai ce invata. Dorinta asta trebuie sa o translatezi si in compania ta, cand intri in cladire, in birou, sa fii cel mai slab pregatit dintre toti colegii. Asta trebuie sa fie telul tau!

Foarte probabil cei mai buni oameni vin cu un cost asociat mai mare decat cel mediu dar asta nu trebuie sa te sperie. Daca intr-adevar este un top-performer iti va crea mai multa valoare decat o face specialistul mediocru.

In final, trebuie sa tii cont ca daca ai cei mai buni oameni in echipa nu te poti astepta sa formeze cea mai buna companie – au nevoie de cel mai bun lider!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *